Warme berichten van groep 9 in het warmste weekend van het jaar (7 - 9 juli 2023)

Het weekend van 7 – 9 juli was het de beurt aan “groep Carlijn” met Carlijn, Ayse, Annabelle, Maryam, Sacha, Emine, Anna, Aysegul, Julie, Tugba, Saskia en Helen.

“We zijn net terug van ons weekend en we hebben het heerlijk gehad. Het was heel gezellig, vrolijk en ontspannen maar ook emotioneel en intensief.  Wat een mooi concept is dit! 😊”

 

Op vrijdag 7 juli 2023 zijn zes Nederlandse, 4 Turkse en 2 Iraanse vrouwen met 3 auto’s naar het Brabantse Vorstenbosch getogen om samen een weekend door te brengen in een huis op camping Leijland. De Iraanse Maryam en Helen moesten meteen aan de slag en bereidden een heerlijk Iraans kipgerecht met saffraanrijst en een tomaten-komkommer salade. De sfeer was ontspannen, en met kletsen en een aantal kennismakingsspelletjes leerden we elkaar kennen.

We gingen redelijk op tijd naar bed, om fit te zijn voor het programma op zaterdag: een tandemtocht door het groen tussen Vorstenbosch, Zeeland en Uden met een pannenkoek als lunch. Heel toepasselijk kwamen we bij deze tocht, op de warmste dag van het jaar tot nu toe, door het plaatsje ‘Oventje’.

De Turkse en Iraanse dames waren vrij snel gewend aan het fietsen en leerden belangrijke nieuwe Nederlandse woorden als ‘zweten’ en ‘zadelpijn’.  Toen we weer terug waren op camping Leijland, overigens de perfecte locatie voor dit weekend, begonnen de Turkse vrouwen (Emine, Tugba, Ayse en Aysegül) aan hun kofte en kip op de barbecue. Ze hielden vol dat dit de eerste keer was dat ze barbecueden, maar dat vonden we toch moeilijk om te geloven aangezien het vlees perfect gegaard en sappig was. ’s Avonds deden we een beschrijf- en uitbeeldspel, altijd garantie voor hilariteit omdat de meesten door competitiedrang hun gêne laten varen, en sloten we de avond laat af en karaoke en dansen met Tarkan als meest verbindende artiest.

Omdat de zaterdag fysiek vrij inspannend was waren we nog niet eerder aan de coaching sessies toegekomen en hebben we dit op zondagochtend gedaan. Hierbij bleek dat, met uitzondering van het leren van Nederlands, we eigenlijk allemaal dezelfde doelen hebben. Een gelukkige toekomst voor onszelf en ons gezin, een leuke baan, zelfstandigheid en nieuwe mensen leren kennen. We hebben concrete plannen gemaakt om deze doelen te behalen, en komen over een aantal weken weer samen om te horen hoe het daarmee gaat en hoe we elkaar hierin kunnen ondersteunen. Het was voor ons (Saskia, Sacha, Julie, Carlijn, Annabelle en Anna) een groot plezier en voorrecht om deze ondernemende, slimme en positieve vrouwen te ontmoeten en we zetten graag onze ervaring en netwerk in om ze te helpen hun doelen te bereiken.