Nederlanding 2 ontmoet elkaar eerst online en dan in het echt!

De groep Nederlandse vrouwen moet elkaar ook beter leren kennen. Vanwege Covid 19 niet gezellig live in de keuken van Mariët maar virtueel voor het eigen beeldscherm thuis. We zullen zien of dit een van vele Zoom bijeenkomsten zal zijn of dat we elkaar snel weer live kunnen zien en spreken.
Ondanks de drukte van het thuiswerken en lesgeven heeft iedereen veel zin om het Nederlanding-weekend te gaan voorbereiden. We hebben een presentatie gemaakt om nog een keer het doel van het weekend toe te lichten, maar vooral om de Syrische vrouwen voor te stellen. Na de zoomsessie koppelen we iedere Nederlandse vrouw aan een Syrische vrouw. Niet lastig, want iedereen staat open en goede matches zijn dus zo gemaakt.
De duo’s gaan samen een onderdeel van het programma verzorgen en voorbereiden.
We spreken af dat de eerste ontmoeting in mei zal zijn.

Vandaag de tweede ontmoeting met de gehele groep in Amsterdam. Over ruim een maand gaan we eindelijk samen een weekend weg. Het aantal corona besmettingen loopt in Nederland snel op en we vragen ons allemaal af of het wel verantwoord is om het weekend door te laten gaan.
We staan voor een lastige keuze. Na goed overleg met stichting Nederlanding besluiten we, met pijn in het hart, om het weekend in september af te blazen.
De teleurstelling is bij iedereen natuurlijk groot, we hebben allemaal zoveel zin in het weekendje weg. We hebben ook een goede klik met elkaar en we willen het contact niet gaan verliezen door Corona. Tijdens de bijeenkomst maken we een alternatief plan om elkaar (op veilige afstand natuurlijk) te blijven ontmoeten totdat het wél verantwoord is om met elkaar weg te gaan. Bij de Syrische vrouwen is er grote behoefte om Nederlands te spreken en te lezen en zo ontstaat het idee om een online leesclub te beginnen. Daarnaast organiseren we een picknick middag in het Amsterdamse bos. Lekker buiten én op veilige afstand dus Corona proof. Een avondje online zingen komt ook op onze planning en we spreken af om elkaar allemaal een keer een briefkaart sturen. Voor de komende maanden hebben we 5 ontmoetingen gepland.  Het weekend gaat dan wel niet door, wij als groep gaan enthousiast verder, ook in Corona tijd. En er is ook nog mooi nieuws deze middag want Nour vertelt ons dat ze zwanger is van haar derde kindje!